Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Η άποψη μας για τα γκράφιτι: Νάντια Κ.



Τα graffiti είναι μια μορφή τέχνης όπου δημιουργούνται συνήθως πάνω σε τοίχους και τα υλικά που χρειάζονται είναι σπρέι και φαντασία. Τα graffiti είναι μια πάρα πολύ όμορφη μορφή τέχνης και αυτό γιατί μπορεί να ξεκινήσει από μια απλή ζωγραφιά πάνω σε έναν τοίχο και να καταλήξει σε μια υπέροχη εικόνα που μπορεί να περνά και κάποιο μήνυμα στον κόσμο.

Όμως πέρα από το graffiti υπάρχει και ο βανδαλισμός. Η διαφορά graffiti βανδαλισμού είναι φανερή διότι οι τοίχοι οι οποίοι δεν έχουν καμία εικόνα και κανένα μήνυμα παρά μόνο κάποιες άσεμνες ή άσχημες ζωγραφιές, είναι βανδαλιστικές.

Εμένα προσωπικά μου αρέσουν πολύ τα graffiti του γνωστού γραφιτά  Skitsofreni ο οποίος ζει στην Καλαμάτα αλλά ζωγραφίζει για όλο τον κόσμο. Κάθε του δημιουργία περνά κάποιο μήνυμα είτε αυτό είναι κοινωνικό, είτε είναι προσωπικό, κάνοντας πολλές φορές τον κόσμο να σκεφτεί και να προβληματιστεί. 



Επίσης όσο αφορά τις ζωγραφιές στους τοίχους, θεωρώ άστοχες εκείνες οι οποίες δεν έχουν κανένα απολύτως μήνυμα ή όμορφη ζωγραφιά και απλά λερώνουν άσκοπα τους τοίχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου