Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Η άποψη μας για τα γκράφιτι: Κωνσταντίνος Γ.



-Η άποψή σας για τα γκράφιτι:
               
Τα γκράφιτι είναι μία τέχνη έχει επίκεντρο το δρόμο. Ο καλλιτέχνης προσπαθεί σε μερικές περιπτώσεις να περάσει μία ιδέα στον κόσμο, καθώς το ζωγραφίζει σε δημόσια θέα, έτσι ώστε να το δει όσο πιο πολύς κόσμος γίνεται. Η ζωγραφιά θα γίνει με spray. Το γκράφιτι είναι αναγκαίο για τον κόσμο, γιατί κάνει πιο όμορφα μερικά μέρη και καμιά φορά μπορεί να μορφώσει τον κόσμο. 

-Τα όρια μεταξύ τέχνης και βανδαλισμού:

Τέχνη είναι όταν ένας γκραφιτάς θα φτιάξει κάτι όμορφο σε ένα μέρος για να το κάνει πιο όμορφο. Βανδαλισμός είναι όταν ένας άνθρωπος πάρει spray και πάει σε ένα άγαλμα ή μνημείο και το βάψει, το χαλάσει ή γράψει πάνω σε αυτό κακές λέξεις.

-Ένα παράδειγμα γκράφιτι ή street art που σας άρεσε ή σας έκανε εντύπωση:      
        
Ήταν πριν από καιρό που πέρασα από μία τράπεζα της πόλης μας και είδα ζωγραφισμένο ένα κλώνο από την ταινία star wars και από κάτω γραμμένο με γραμματοσειρά της ταινίας “STOP WARS”. Η ιδέα ήταν τέλεια, καθώς το μήνυμα κατά του πολέμου είναι επίκαιρο.




-Παράδειγμα που θεωρείται βανδαλισμός:

Στο σχολείο μας πριν ένα χρόνο, κάποιοι είχαν γράψει με μπλε χρώμα άσκοπα λόγια για το skateboard και την punk μουσική. Τελείως άστοχο και καμία σχέση με κάποιο σημαντικό γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου